Tuesday, November 17, 2009

Projectweek Bio Vakantieoord

Studenten Interieurarchitectuur en interieurvormgever Ad ontwerpen wachtruimte voor BIO-vakantieoord

Studenten Interieurarchitectuur en interieurvormgever Ad van ArtEZ Architectuur in Zwolle, zijn door Stichting Bio gevraagd een nieuw interieur te ontwerpen voor de ontmoetingsruimte van hun vakantieoord. Het landgoed in Arnhem is in de jaren '50 door architect J.J.P.Oud ontworpen. De voorgevel van het hoofdgebouw bevat een tegeltableau van Karel Appel. In de week van 31 augustus tot 4 september verbleven de tweedejaars studenten op het landgoed. De laatste dag is afgesloten met een presentatie van de ontwerpen, waarbij bekend ist gemaakt welk plan mogelijk zal worden uitgevoerd.

Workshop

De week is gestart met een lezing van architectuurhistoricus Dolf Broekhuizen over J.J.P. Oud en een introductie van Janine Hertzberger, manager van het Bio Vakantieoord. Begeleidend docenten zijn: architect Holger Mührmann, interieurarchitect Christiaan de Bruijne en gastdocent Hilde Wopereis, interieurarchitect.

Stichting Bio

De Stichting BIO bekommert zich om het welzijn van complex gehandicapte en chronisch zieke kinderen in gezins- dan wel groepsverband. De stichting is vooral bekend vanwege de bioscoopcollectes die tot eind jaren 80 zijn gehouden.

studenten ter plaatse aan het werk

No comments: