Tuesday, February 6, 2007

De Nacht van de Architectuur Zwolle



In een projectweek aan het begin van het nieuwe semester hebben 1e, 2e en 3e jaars studenten interieurarchitectuur samen met 3e jaars studenten grafisch ontwerpen gewerkt aan de ontwikkeling van een concept voor de inrichting van de Broerenkerk tijdens de Nacht van de Architectuur in Zwolle op 30 maart 2007. Ze zijn daarbij begeleid door docenten van beide opleidingen en daarnaast hebben enkele gastdocenten een bijdrage geleverd in de vorm van een lezing over het onderwerp. Zoals bijvoorbeeld Gerrit Vos van Workshop of Wonders (www.workshopofwonders.nl) en Mark de Jong van Kossman de Jong (www.kossmanndejong.nl).

In de Nacht op 31 maart wordt de architectuurprijs Zwolle bekend gemaakt. Zie ook: www.architectuurprijszwolle.nl
Kern van de opdracht is dan ook het presenteren van de nominaties. Behalve dit gaat het ook om de totale vormgeving van het evenement. Het liefst moet de gekozen formule ook z'n weerklank vinden in allerlei drukwerk zoals toegangskaartjes en juryrapport. Enkele studenten Grafisch Ontwerpen zullen zich concentreren op het drukwerk.
Het Stichtingsbestuur van de Architectuurprijs heeft de negen concepten die de studenten in groepen hebben ontwikkeld en gepresenteerd, besproken en beoordeeld op vrijdag 2 februari.


In de komende weken zulen 3e jaars studenten interieurarchitectuur en grafisch ontwerpen het concept verder uitwerken en in de week voorafgaand aan het evenement opbouwen in de Broerenkerk.





No comments: