Monday, June 11, 2012

Hotel Stories: different people, different stories: unieke expositie in CODA Museum

Hotel Stories tovert het ‘hotel vol dingen’ om tot een ‘hotel vol mensen en hun verhalen’ en laat bezoekers deze wereld vol hotelverhalen beleven; een reis die begint bij ieders persoonlijke ervaringen. Net zoals een hotelverblijf een ervaring op zich is, zo is een bezoek aan Hotel Stories dat ook. Deze unieke tentoonstelling werd vormgegeven door grafisch ontwerper Eloi Koster (winnaar Europan voor het ontwerp van het Deventer Havenkwartier; www.eloikoster.nl) en interieurarchitect Jesse van Lienen (www.jessevanlienen.nl). Beiden zijn docenten bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten.






Hotels hebben in de afgelopen decennia tot de verbeelding gesproken van schrijvers, dichters, musici en beeldend kunstenaars. Er zijn beroemde films en boeken verschenen met het hotel in de hoofdrol. Hotels zijn ook vastgelegd in verhalen en songteksten. De bouwstenen van Hotel Stories in CODA komen uit een verzameling verhalen van kunstenaars die beelden, films, muziek, songteksten, literatuur en poëzie hebben gemaakt op basis van hun hotelervaringen. Gastvrijheid is het uitgangspunt en de basis van Hotel Stories. Andere thema’s zijn ontmoeting, inspiratie, mystiek, vergankelijkheid, locatie, lust en liefde en het kijkje achter de schermen.








Hotel Stories is te zien, voelen en ervaren tot en met 16 september 2012. Meer informatie is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/hotelstories.  De opening van Hotel Stories op 31 mei betekent ook de lancering van www.hotelstories.nl. Hier is nog meer informatie en inspiratie te vinden en wij nodigen u van harte uit uw eigen bijzondere, gekke, ontroerende of bizarre hotelverhaal te delen. Desgewenst kan dat anoniem!


fotografie: Studio Christiaan de Bruijne
 

No comments: